• Rusthoekstraat 7, 2584 CP Den Haag
  • +31 6 28 45 35 71/+31 6 53 37 63 81
  • .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Projecten Ethiopië: SEM activiteiten
Bouw multifunctioneel trainingscentrum
15 November 2011
Queen Bees
Queen Bees

Fondsenwervend sportevent rondom Ethiopisch Nieuwjaar. Stichting Ethiopië Morgen (SEM) heeft zich in de afgelopen maanden volledig ingezet om fondsen te werven voor de bouw van een multifunctioneel trainingscentrum voor boeren en imkers in Ethiopië (voornamelijk vrouwen).

Mede dankzij de geweldige inzet van SEM is er ruim € 16.000,00 opgehaald. Wilde Ganzen heeft dit bedrag vermeerderd naar € 24.818,52. Van dit totale bedrag wordt er een multifunctioneel centrum opgezet voor boeren en boerinnen en imkers. Vrouwen uit de Hawzein Worda in de Tigray regio hebben nauwelijks mogelijkheden om in een eigen inkomen te voorzien. Zij hebben weinig opleiding genoten en werkgelegenheid biedt hun regio niet. Wanneer zij, vanwege dit gebrek aan perspectief op het verbeteren van de eigen situatie en die van hun gezin, naar de stad vertrekken, wordt hun situatie er niet beter op omdat zij niet zijn opgewassen tegen de bedreigingen waarmee ze daar worden geconfronteerd. Niet zelden geraken deze kwetsbare vrouwen daardoor in de prostitutie of aan de bedelstaf.

Om deze reden heeft SEM heel veel voorlichting over het project, de millenniumdoelstellingen en presentaties gegeven en is er rondom het Ethiopische Nieuwjaar voor de achtste keer het sport en cultuurfestival in Amsterdam georganiseerd. Het driedaagse festival bood veel muziek en workshops over verschillende thema´s zoals armoede, ontwikkelingssamenwerking en investeringen in Ethiopië. Daarnaast waren er benefiet voetbalwedstrijden, hierbij deden 23 Ethiopische voetbalclubs uit diverse Europese steden mee